Het zal wel een drukke clubavond worden want Marco heeft Peter Negerman uitgenodigd om ons de fijne kneepjes van het vissen op forel bij te brengen, Peter is een fenomeen op dit gebied en zeer deskundig. We hebben tot 20:00 uur gewacht maar het bleef bij zeven leden die geïnteresseerd waren.

Marco was zeer teleurgesteld over de opkomst waar we allen begrip voor hadden, want ook hij heeft veel moeite gedaan om Peter die avond pro deo te contracteren, maar alle lof voor Peter het is een boeiende verteller en de deskundigheid straalt er vanaf.

1M.jpg 2M.jpg

Peter had letterlijk alles uit de kast gehaald om ons te laten zien hoe je op forel moet vissen. Hengels, molens, fluor onderlijnen, doorzichtige dobbers, haken en vooral deeg. We leerden hoe hiervan een wokkel te maken om zo het aas goed te presenteren aan de forel. Wat ons opviel waren de hengels lengte 2.40, 2.70 en 3.00 meter, super zacht en buigen tot in het handvat. Deze hengels zijn op advies van Peter ontwikkeld in samenspraak met Berkley Fishing equipment, deze hengels zijn binnenkort in de hengelsportspeciaalzaken te verkrijgen.

We hadden er weer zin in dat bleek uit de belangstelling van de Baitrebels voor de clubavond. Er zou die avond ook uitleg gegeven worden over een dag vissen op de Randmeren waarbij o.a. het traileren en de hotspots aan bod kwamen. Er was veel belangstelling voor deze dag georganiseerd door Rob en Ron, deze Rebels kennen dit water als hun broekzak. Helaas door ziekte van Ron, ging het op dit moment niet door, maar ze beloofden ons dat het geen afstel was en dat ze in het nieuwe seizoen er een topdag van zullen maken.

 

29 maart a.s. vissen we op het Nieuwe Meer inmiddels zijn de eerste aanmeldingen al binnen Het Nieuwe Meer is een geweldig mooie plas met een prachtige bodem structuur en veel vis.

De gesloten tijd is weer in aantocht, de maanden april en mei om met recht de accu weer op te laden en de spullen weer in top conditie te brengen, begin er meteen aan want de weken zijn zo voorbij.

Op de nieuwe clubavond zullen we trachten een programma samen te stellen met diverse wateren waar belangstelling voor is o.a. ‘t Twiske, Gooimeer, De Zaan en misschien nog wateren die bij jullie op een verlanglijstje staan. Ook hebben we weer een uitnodiging gehad van Peter Huizinga om bij hem op de camping een weekend (20-21 juni a.s.) de boel op stelten te zetten, nou die uitnodiging nemen we graag aan Peter is een SUPER!!! gastheer en het is er altijd bijzonder gezellig.

 

Marco Groenewoud van NU-AIR heeft ook niet stil gezeten, hij heeft Peter Negerman van het Berkley Trout Team kunnen strikken om op de clubavond 13 mei  a.s. zijn deskundigheid op ons over te brengen, Peter is voor ons geen onbekende hij heeft in het verleden ook al eens een avond vol gepraat dit was zeer de moeite waard.

We willen de daaropvolgende zaterdag 16 mei bij Toms Creek in Lelystad  de opgedane leerstof in de praktijk brengen wil je nog het een en ander weten kom dan naar de clubavond toe.

Ik zie jullie op de clubavond, of eerder op het Nieuwe Meer 29 maart.

 

Ed Kowski

De nieuwjaarsreceptie was weer gezellig druk vele leden hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging. De kleine zaal van Haddock, groot genoeg voor vijftig man, was gezellig ingericht en de stemming kwam er al spoedig in. De meeste vrouwen hadden elkaar in geen jaar gezien dus was er genoeg te kletsen.

1M.jpg 2M.jpg

De belangstelling was niet al te groot maar de rebels die er waren zijn de steunpilaren van onze club.

We willen op de één of andere manier de belangstelling voor de visdagen omhoog brengen hier werd in brede kring over gediscussieerd. Waarom de belangstelling matig is? Waarschijnlijk de vangsten, maar als je niet vist vang je helemaal niks. Vooral in de wintermaanden is het wel eens lekker om een keer zonder boot op pad te gaan, dus vissen vanaf de kant, hier was zeker belangstelling voor.

1S.jpg