Na onze visreis naar Noorwegen zat er voor dit jaar geen aparte visserijen meer in dacht ik maar wat doet Covid, juist gooit de boel om. We zouden naar Zuid Afrika voor een warme decembermaand maar een variantje van Covid dacht daar anders over en we moesten onze reis annuleren. Om toch weg te kunnen konden we onze reis omboeken naar Curaçao en ach…..nooit geweest dus ook lekker.

Een auto gehuurd en wat rondgereden waren we er al snel achter dat het ook een klein eilandje is waar je in 2 dagen alles wel hebt gezien wat je zou willen zien en verder liggen op een strand is ook niet ideaal dus gezocht naar een lokale visser die ook iemand mee wil nemen en deze heb ik gevonden in Deckie Dick. Een Belg met een Rana17 en visspullen aan boord dus kon daar zo opstappen als er een plekkie zou zijn. Na wat heen en weer appen de afspraak gemaakt dus ff lekker de Oceaan op.

1.jpg

Vroeg in de ochtend 07:00 op de helling instappen en vol goede moed de hengels uitgezet. 1 met alleen twee kleine octopusjes zonder lood dus freelining en daar zouden dan kleine tonijntjes mee gevangen worden die later als levend aas ingezet worden voor the big ones en twee hengels met een rapala magnum voor wat er wil bijten. Ver, heel ver achter de boot moesten we zijn want het was dramatisch slecht de laatste tijd….duhhh vertel eens wat nieuws.

Na een uurtje trollen langs de kust werd er toch een mini zwartvis tonijntje gevangen welke in de bun mocht voor later. Halverwege de ochtend besloten we toch ook dichter onder de kant te slepen en zowaar dook er een kleine baracuda op mijn plug. Deze baracuda was ondanks zijn formaat zeker welkom want die soort kon ik afstrepen. Later zou ik nog een grotere vangen dus dat kwam helemaal goed. Een tweede zwartvin tonijn werd gevangen maar deze vond de schipper eigenlijk te groot maar ach laten we die er maar een neuspiercing geven Swa.

2.jpg

De trolling hengels ingehaald en 1 omgebouwd met een takel waar de tonijn aan werd bevestigd en te water gelaten ook gewoon freelining waarna de lijn een stuk werd uitgevaren en deze tussen de vingers zodat je precies kunt voelen wat er gebeurd. Na een half uurtje voelde ik wat zenuwachtig trekken en een paar schokken maar verder gebeurde er niets in het bijzonder. Een zorgelijk gevoel kwam over me al kwam dat door de lijn tussen mijn vingers want ik voelde niets meer zwemmen aan de andere kan. Bij de controle bleek ik beet te hebben gehad en heb de bijter een ¾ tonijn gevoerd want alleen de kop bleek nog aan de haak te hangen.

 

7.jpg

Er werd weer gespleept met de plug (en de octopusjes) waarbij ik aan de schipper vroeg of ik de politie plug eraan mocht hangen want met die kleur altijd goed gevangen op de Noordzee. Varend en ouwehoerend over vissen en dat het raar was dat de Wahoo nog niet gevangen werd want het seizoen was al halverwege en over baitballs en springende tonijnen die al een tijd schitterde door afwezigheid. Klapte mijn hengel in een stresscurve en gierde de slip van de Penn Battle het uit.

3.jpg

Iets had mijn plug te pakken en knalde door de oceaan van links naar rechts en naar beneden waardoor mijn schipper zich afvroeg Swa….wasdanou??? We visten met licht materiaal en dat kwam de dril ten goede want ik had plezier voor 2. Een kleine 5 minuten later kwam de vis langszij en bleek dus een mooie Wahoo te zijn van 13.5 kilo (normaal ca 11-12 kilo) dus nog een mooie ook. Mijn dag compleet en die van hem ook want de inkomsten van deze vis waren hard nodig daar Covid ook hier op Curaçao hard had huisgehouden want iedereen leeft van het tourisme.

4.jpg 5.jpg

6.jpg

Uiteraard hebben we daarna nog een afspraak gemaakt voor een dag twee want ik hoopte nog op een Dorade (MahiMahi) en een knappe 25+ kilo tonijn maar op dag twee was het een soort herhaling van dag 1….moeilijk moeilijk en toch prima want ook nu 2 kleine tonijntje, 1 grotere baracuda en Wahoo van 11,5 kilo die we vingen op de nieuwe stickbait van Savage Gear die we ook gewoon trollend achter de boot hadden hangen. Al met al een leuke ervaring rijker en 3 soorten op mijn lijstje erbij. Ook is mijn enthousiasme aangewakkerd om nog eens in tropisch water een visvakantie te ondernemen met vismaten.

  

Groeten uit Curaçao Swa blijf gezond,

Bert