Hoe staat het ermee baitrebels? Hoe zijn de vangsten tot dusver in 2020? Hoe gek het ook klinkt, het is natuurlijk heerlijk vissen in de zomer, maar ik wacht toch met smart tot de herfst haar intreden doet. Het is dan veel lekkerder vertoeven aan de waterkant met lagere temperaturen, de vissen zijn dikker en doorgaans agressiever. Op dit moment zitten wij door de hitte toch weer in een dipje en zijn de vangsten niet altijd even optimaal. Uiteraard moet je er het beste van maken en daarbij ligt dus sowieso bij het vissen in de zeer vroege ochtend, late avond of zelfs nacht. In mei wanneer het roofvisseizoen nog gesloten is, is er voldoende tijd om achter de zeebaars aan te gaan. Gelukkig deden wij dit ook en konden we een paar zeer mooie sessies beleven. Geen monster vissen, maar wel veel fun op een lichte hengel.

1s.png

Veel fun op een lichte stok

In mei en juni ging het vissen toch wel aardig en hebben wij mooie vangsten geboekt op de ondiepe delen van diverse wateren. Het was toen nog wel een beetje zoeken waar je terecht kon, want de windvlagen en regen van toen maakte het niet erg makkelijk allemaal. Maar tussen de buien door wisten wij toch hier en daar mooie resultaten te boeken.

2s.png

Deze fraaie snoek pakte (tussen de buien door) mijn baars en bleef hangen aan de blade bait

In de zomerperiode ga ik altijd graag naar de rivier omdat het zeer zuurstofrijke water vaak meer vis oplevert. Ook zijn de vissen hier sterker en kunnen ze dus allemaal weer snel en netjes terug in het water. Echter hadden we niet kunnen denken dat door de hitte het waterpeil zo snel weer naar beneden zou gaan. Maar als je de putjes weet te vinden en afwisselend vist op roofblei is het op zich altijd wel te doen.

3s.png

Zeker op de rivier soms veel snoekbaars en mooie exemplaren

Het vissen op en aan de rivier blijft toch wel één van de mooiste soort van visserijen vind ik. Nergens anders is de diversiteit van roofvissen zo groot. Zo kun je na het vangen van de nodige snoekbaarzen achter de roofblei aan en je hebt altijd kans op baars, snoek en zelfs meerval als bijvangst. Echter bij enkele gerichte meerval sessies met Bert nog geen meerval kunnen vinden. Geen idee waar ze zijn…

4s.png

Switchen van snoekbaars op roofblei

Topwater vissen op roofblei is natuurlijk helemaal een sensatie van de bovenste plank. Een absolute aanrader is natuurlijk de Savage Gear Smash Tail. Dit aasje maakt zoveel herrie dat het zelfs in het hard stromende water van de rivier opvalt. Ook is de Riser bait van Illex favoriet.

5s.png

Topwater fun van de bovenste plank!

Voor wat betreft snoekbaars volstaat elk kleine type shad in de range van 7-9 cm wel, maar durf er ook eens iets groters aan te doen van 11 a 12 cm. Zelf pak ik veel grotere snoekbaarzen de laatste tijd op de herring shad van Savage Gear. Deze zijn in de formaat van 11 cm nog prima te werpen op een niet al te zware hengel en toch valt deze prima in de smaak bij kleinere, maar juist ook de iets grotere snoekbaarzen. Vooral redhead en firetiger zijn toppers!

6s.png

De Savage Gear Herring shad in 11cm is favoriet

Ook op de rivier vandaag de dag steeds meer snoek. En er zitten goede vissen tussen zeg, en sterk dat ze zijn. Eentje pakte mijn shad en nam een speer richting stroming buiten het krib vak en ging er vol in hangen om vervolgens om het krib vak heen te gaan en aan de andere kant een stevig robbertje door te vechten. Het zweet stond mij som letterlijk op de rug.

7s.png

Spannende momenten zo nu en dan

Soms was het zo warm dat je beter de roofvissen een beetje met rust kan laten. Toch ook dan zijn er altijd nog alternatieven. Een paar avondjes ouderwets vlokvissen op ruisvoorn bleek ontzettend leuk, rustgevend en effectief te zijn.

8s.png

Prachtige zomeravonden

Het doel was een 40+ ruisvoorn, maar die zat er nog niet in. Wel enige fraaie 30-ers, maar jongens..wat zijn deze vissen mooi en onderschat zeg…

9s.png

Goudklomp

Tot dusver even een seizoen update. De dagen worden al weer iets korter merk ik bij de avond sessies, maar dat is niet erg. De herfst en zelfs de winterperiode kan prachtig zijn om te vissen.              Maar voor nu genieten wij nog even van de zomer zon en gaan wij nog even door met werpend vissen op diverse rovers en blijven we hopen op kromme en krakende stokken.

10s.png

Tot snel!!!

Marcel de Ruyter