Op zondag 20 oktober was het dan zover, snoek-snert dag met de jongens van Fishing Club Ravage Amsterdam. Met in totaal 17 man gaan we de snoeken belagen op de Vecht en alleen met kunstaas. Voor de 1e plaats grootste snoek is er een leuke prijs en voor de rest zullen er diverse prijsjes d.m.v. een tombola worden verloot. En wat is snoek-snert dag zonder snert en worst? Dus in de middag gaan wij verzamelen om lekker buiten te eten. Het is schitterend weer, dus dat staat ons niet in de weg. Om 09:30 uur verzamelen wij met de boten bij de trailerhelling.

1s.jpg

Verzamelen bij de trailerhelling

Aangezien iedereen waarschijnlijk heel veel zin heeft om te gaan vissen besluiten we om 09:30 uur van start te gaan i.p.v. 10:00 uur. Iedereen is er immers klaar voor. Om exact 09:30 uur gaat één ieder een kant op en ook ik en lange Dennis kiezen een kant uit. Dat lijkt goed uit te pakken, want we zijn nog maar net de hoek om en Dennis krijgt een schitterende aanbeet. Echter schiet de snoek helaas los. Balen zeg! Maar goed, herpakken en maar weer doorgaan. Nog geen 10 minuten later krijgt Dennis weer een aanbeet en ditmaal landen wij de snoek wel. Nou ja, snoek..met 60 cm geen monster. Maar goed, het is een begin!

2s.jpg

Het is een begin

En net zoals alle dagen met een snelle start valt het ineens stil. Ook de passerende bootjes hebben nog geen snoek gezien. Pas later vernemen wij dat er in de boot van Bob een snoek is gevangen van rond de 80 cm. Op de foto zien wij dat deze door zijn zoon is gevangen. Gezien de omstandigheden een betere vis blijkt al snel.

3s.jpg

Een betere vis voor de zoon van Bob

En dan volgen er lange stiltes en verneem ik nog van korte Dennis dat Ron een snoekje heeft gevangen op een stuk kunstaas van 40 cm. De vis is amper groter dan het kunstaas. Maar goed, het is snoek en die tellen vandaag.

4s.jpg

Kunstaas is niet snel te groot

Ik probeer geen aandacht te geven aan de What’s app groep, maar ik kan het niet laten om toch even te kijken. En hoe kan het ook anders, Ruud komt weer eens voorbij met een vis van 90+ en dat dit op deze taaie dag moeilijk te evenaren zal zijn beginnen we allemaal te beseffen. De vis is wel op een aangewezen stek door vis maat Henk gevangen, dus bedankt Henk nog maar eens goed Ruud!!!

5s.jpg

Moeilijk te evenaren

Maar goed, we blijven positief en gaan gewoon door met trollen, werpen en zoeken. Maar de snoeken die zich daarna melden blijven ver onder het formaat.

6s.jpg

Danny met een waar monster :-)

Ach ook de kleintjes tellen en het gaat om het buiten zijn en een leuke dag met elkaar hebben. Omdat het zo slecht is met de snoek besluit wij met kleinere plugjes te gaan trollen en dat levert zowaar nog een enkele baars op hier en daar. Iets wat dan wel vertrouwen geeft en waardoor je scherp blijft.

7s.jpg

De aantal gevangen snoeken tegen 15:00 uur zijn werkelijk op twee handen te tellen. En dat met 17 man. Maar goed, het weer is dan ook schitterend. Bijna geen wind, O-wind en een koude luchtdruk. Totaal anders als de ZW-wind van de dag daarvoor. Het is gewoon geen snoek weer. Zowaar vangen wij (lange Dennis) nog een snoekje 5 minuten voor 15:00 uur wanneer wij terug trollen richting afgesproken plek voor de snert.

8s.jpg

Zowaar nog een snoekje

Na deze te hebben onthaakt, leggen wij de boot aan en daar komt de rest ook al snel. De potten en pannen worden tevoorschijn getoverd en de snert ligt al snel op een vuurtje te pruttelen.

9s.jpg

Snert kunnen we wel gebruiken op deze taaie dag

10s.jpg

Gezellig met elkaar kokerellen

Na het eten is het tijd voor de prijsuitreiking. Met de kleine bijdrage voor het mee vissen zijn er boodschappen gehaald en de nodige prijsjes ingekocht.

11s.jpg

Wachten op warme snert

En tijdens de prijsuitreiking blijkt dat, hoe kan het ook anders, dat Ruud “Sparrow” er weer vandoor gaat met de winst. Zijn snoek van 94 cm bleek de grootste te zijn voor vandaag.

12s.jpg

Ruud "Sparrow" pakt de winst

Maar er is een prijsje voor iedereen. Ook Bob van Hengelsport 2000 gooit er voor iedereen nog een extra prijsje bovenop. Nou wat wil je nog meer? Mooi weer, lekker gevist en samen lekker snert en rookworst gegeten en nog een smet wat leuk vismateriaal naar huis. Bedankt Bob!!!

13.jpg

Met z'n allen op de groepsfoto

Na het op de foto gaan met de hele club is het tijd om afscheid te nemen. Voldaan gaan wij naar huis en er zitten alweer plannen aan te komen voor een vervolg dag in juni. Ik ben benieuwd!

14s.jpg

Time to go home!

Tot de volgende dan maar weer!

 

Visgroeten,

Marcel de Ruyter