Hebben wij de afgelopen maanden heel veel plezier aan de rivier gehad, is het weekend van 14/15 september nu weer eens “op de rivier”. Dennis, Pieter, Peter, Marco, Bert en ik trekken in gezamenlijke stoet richting Richard en Melissa die in een woonboot wonen aan die machtige rivier De Waal. Vorig jaar konden wij helaas niet gaan omdat er geen water meer stond in de Waal door de enorme droogte toen. Dit jaar staat het water gelukkig een stukje hoger nog en dus gaan wij! Wanneer wij aankomen rond 08:00 uur bij Beneden-Leeuwen worden wij warm onthaald door Richard, Melissa en de schapenhonden. Onder het genot van een lekkere bak koffie praten wij eerst alles door. Na een uurtje besluiten wij te gaan traileren. Onder begeleiding van Richard worden wij richting Wamel gestuurd. Echter blijkt hier de trailerhelling niet te gebruiken vanwege Appelpop en dus besluiten wij op de Maas te gaan traileren. Dan moet men door de sluizen heen richting de Waal, maar dat is geen probleem. Echter blijkt dan na een uurtje dat ook de sluizen niet zijn te gebruiken dit weekend. SHIT!!! Toch vangt Marco nog een paar baarzen aan de Waal kant en Dennis verspeeld helaas een meervalletje aan een plugje. Het zit ons niet mee. We besluiten in overleg weer te traileren en de boot op een andere helling te water te laten. We moeten dan wel weer een stukje rijden naar de Noordzijde, maar beter nu dan morgen. Bij deze helling loopt alles voorspoedig en dan vissen wij eindelijk tegen einde van de ochtend/begin van de middag. Bert en ik hebben onze zinnen gezet op meerval, maar stiekem laten we toch af en toe even een shadje zakken. Dit levert al snel een enkele mooie snoekbaars op.

1s.png

Hier en daar een mooie snoekbaars

Einde van de middag krijgt Bert ook nog eens een serieuze steiger van een meerval die geactiveerd werd door het clonken. Deze bleef even onder het aas hangen, maar besluit dan alsnog af te haken. Clonken om de vis weer te activeren levert niets op. Ook de anderen vangen een visje hier en daar en Pieter die viste met Dennis, ving zowaar ook nog eens een heuse zalm op een plugje. Pieter steekt zijn middelvinger op, op de foto. “Ja Pieter, we weten nu wel dat je een verschrikkelijke goede visser bent!!!”. Of was deze vinger bedoeld voor de politieboot die jullie van voren naar achteren hebben gecontroleerd. Ha ha ha ..

2s.png

Je hoeft je middelvinger niet op te steken!

's Avonds tegen 20:00 uur doen wij ons tegoed aan een super verzorgde barbecue waarbij lekkere kippenbouten, broodjes met salade en kruidenboter centraal staat. Daarnaast vloeit rijkelijk het gouden vocht, wat niet onmisbaar mag zijn op deze prachtige nazomeravond. Tegen middennacht kruipen we in onze slaapzakken. Uiteraard is de ene vroeger op dan de andere, maar tegen 08:00 uur zitten we toch wel degelijk met z’n allen aan het ontbijt om tegen 09:30 uur toch weer het water op te gaan. We besluiten te gaan vissen tot 18:00 uur en dan weer te gaan traileren. Ook vandaag weer geen spoor van meerval voor Bert en mij, maar de snoekbaars werkt wel mee en ik vang zowaar een schitterende barbeel op een shadje keurig in de bek gehaakt. Een nieuwe PR overigens voor mij!

3s.png

Een nieuwe PR barbeel voor mij

Vooral werpend vissen met shadjes in de kribvakken en trollen met kleine plugjes levert zo nu en dan wel een visje op. Op een gegeven moment komt er een melding binnen van Dennis die een schitterende baars van 48 cm heeft gevangen.

4s.png

Oude krijger van 48cm

Peter en Marco hebben ook een aardige stek gevonden en vangen hun deel in de vorm van roofblei, snoekbaars en zelfs een schitterende winde van meer dan een halve meter voor Marco.

5s.png

Goed gedaan mannen

Aan alle mooie dingen komt een einde, zo ook aan dit prachtige weekend. We hadden schitterend weer, goed gezelschap en we hebben ons deel gevangen. Ook nu weer willen wij namens de Baitrebels, Richard en Melissa (en de hondjes) bedanken voor hun gastvrijheid en gezelligheid. Stiekem kijken wij alweer voorruit naar volgend jaar.

 

Groeten,

Marcel de Ruyter