Het is werkelijk waar schitterend aan de rivier de laatste tijd. Het water staat nog altijd veel te hoog en ook stroomt het als een gek, maar met een beetje wil en inventiviteit kun je best de nodige vissen vinden en vangen. Qua kunstaaskeuze hou ik het alleen nog maar simpeler. Ik durf op pad te gaan met turbo shadjes en voor de inmiddels actieve roofblei voldoet de Salmo Thrill zich als geen ander.

1s.jpg

Met een beetje wil prima te vangen

Doorgaans beginnen we met een beetje werpen op snoekbaars en na de nodige exemplaren te hebben gevangen switchen we over naar andere visserijen zoals roofblei (of wanneer wij deze zien jagen natuurlijk). Met een iets zachtere stok i.c.m. kleine plugjes of lepeltjes zijn de aanbeten werkelijk geweldig te noemen. We hebben nog geen monster bleien gezien, maar die komen vanzelf nog wel. Ook verassend dat bij de laatste sessie wederom een snoek naar boven kwam. Een zeer fraai exemplaar overigens van 93 cm en dat dit een aardig robbertje vechten is zo in de harde stroming moge duidelijk zijn.

2s.jpg

Een fraaie riviersnoek van 93 cm

De snoek kwam al eens achter mijn turbo shadje aan, maar miste deze net voor de kant. Een groter stuk kunstaas op een iets zwaardere meegebrachte stok voor de meerval moest alsnog de doorslag geven, maar je kunt het wel raden, de snoek besloot toch nog een keer voor het kleine shadje te gaan. Het ging allemaal overigens nog maar net goed met de 28/00 fluorocarbon onderlijn.

3s.jpg

Het ging nog maar net goed met 28/00 fluorcarbon onderlijn

Tegen de avond is het dan toch echt tijd om de roofbleien achterna te gaan en als Dennis dan ook nog eens een mooi exemplaar weet te vangen op een shadje die eigenlijk voor de snoekbaars was bedoeld, dan weet je dat het echt tijd is om te gaan schakelen.

4s.jpg

Op een shadje

Ik had al hele goede berichten vernomen van de Salmo Thrill en de toepasbaarheid van dit plugje op roofblei, maar het heeft toch even geduurd voordat ik deze heb aangeschaft. Maar het is werkelijk waar een schitterend plugje voor deze vorm van vissen. Niet alleen is het plugje een ware werpkanon, maar het loopt ook zeer mooi door de harde stroom heen. Eerlijk is eerlijk, het plugje heeft amper actie, maar waarschijnlijk heb je ook niet meer nodig. Het gaat om de juiste aanbieding en snelheid. Een vis zoals een roofblei neemt dit als geen ander waar. Het plugje zou ook zomaar eens goed inzetbaar kunnen zijn op zeebaars en zeeforel. Dat gaan we proberen! Wanneer ik de net aangeschafte Salmo Thrill in 7 cm eraan heb gehangen en twee worpen heb gemaakt op een nieuwe stek is het direct raak voor mij. In een prachtig avondzonnetje sta ik een mooie roofblei te drillen.

5s.jpg

In het avondzonnetje

Als ik kort hierna op de volgende stek weer een roofblei na slechts twee worpen sta te drillen weet ik het zeker, die Salmo Thrill blijft voorlopig in mijn tackle box zitten. De avond gaat natuurlijk weer veel te snel voorbij en we sluiten het na deze laatste vangst af met de nodige mooie snoekbaarzen, roofbleien en snoek. Ook van deze laatste sessie is er wederom een leuk filmpje gemaakt door Dennis Schmitt (niet te verwarren met onze eigen Dennis Smit) wat te zien is via de volgende link:

6s.jpg

Er is geen mooiere aflsuiter

In gedachten ben ik al weer aan de waterkant.                                                                                                     

 

Groeten,

Marcel de Ruyter