Na het avontuur van Havoysund en geweldig opgedane ervaring werd door Marco en Bert een nieuwe trip gepland en deze zou via Visreis.nl geboekt worden naar Saltstraumen. Een gebied met een smalle doorgang waar de sterkste getijdestroom ter wereld doorheen beukt en waar het barst van de vis. Marco moest nog de zeewolf op zijn lijstje bijschrijven en ik de roodbaars en de echte dikke tegen de 2 meter heilbot. De trip erheen verliep voorspoedig met de trein vanaf station muziekwijk en na inchecken op weg naar Oslo voor de 1ste stop.

Daar tijdens lunch wachten op de vlucht naar Bodo en een broodje tonijn met een biertje ging er wel in wat betekende dat er 23€ uit ging en tja dat veel geld maar het was ook een biertje met de B van Bert 600ml. Ook de vlucht naar Bodo was een makkie en hup de bus in naar onze tent.  Mooie locatie en een 6 persoonshuis voor ons zodat Marcel en Michael allebei een eigen kamer hadden en Marco en ik een kamer deelden. Het werd best laat deze dag / nacht want het wordt dus niet donker in deze tijd van het jaar. Voor de meeste wel een probleem maar voor mij niet omdat ik overdag slapen gewend ben door de ploegendienst.

De eerste visdag was eigenlijk meteen een sofdag want we werden naar een verre stek gestuurd waar goed heilbot gevangen zou worden maar wij hebben ze niet gezien. De verre stek mede omdat het deze dag wat wind betreft te doen was. Natuurlijk hebben we wel wat gevangen maar niets om over naar huis te schrijven, ik heb zelfs niets gevangen maar dat komt ook omdat ik alleen met grote shads heb gevist op die heilbot. Terug in de haven bleek het voor iedereen een taaie dag te zijn geweest en er was eigenlijk niemand die een knappe vis kon haken maar we hadden nog dagen te gaan en nu trokken we ons eigen plan.

De kaart werd bestudeerd en we kozen een stek uit waar de kans op heilbot groot zou zijn en na een fantastische vaart tussen de bergen door kwamen we bij een inham met een strandje en daar gingen de companen los op lichte spinhengels en vingen op een klein 20 grams shadje de ene kleine gul na de andere. Nu kwamen we daar niet voor dus de stroom opgezocht waar de grote shads overboord gingen. Dieptes verlopen snel daar in Noorwegen en voor we het wisten driften we op 80+ meter en werd het tijd om de boot met een gang terug te trekken naar de ca 20 mtr en terwijl we achteruit voeren kreeg Marcel de eerste beuk op zijn hengel en de eerste heilbot was een feit.

Zo hebben we eigenlijk de hele vakantie gezocht naar diverse soorten vis en zijn hier wonderbaarlijk ook in geslaagd en hebben hierdoor veel soorten kunnen vangen. Leng, lom, koolvis, kabeljauw, schelvis, heilbot, roodbaars, pollack, zeewolf en een knorhaan bij toeval. Prachtig zonnig weer ook al was het te koud en bleef de wind uit het oosten blazen wat de vangsten niet ten goede deed. Marcel heeft de meeste grote vissen gevangen en ik de minste en de oorzaak?? Marcel wisselt regelmatig van techniek en gewichten waardoor hij bij de vis komt en ik heb de boot bestuurd en daardoor kan je niet secuur vissen en ik heb eigenlijk alleen met de grote shad gevist. (eigen beslissing)

Foto’s zeggen meer als duizend woorden en ook op Total fishing is een heel Visreis.nl verslag te lezen. Wij kunnen Joris van Visreis.nl van harte aanbevelen want de begeleiding was super en alles tot in de puntjes georganiseerd. Op de terugreis nog een minpuntje want het OV moest weer eens staken en dat gaf voor ons even een probleempje maar dat werd door onze grote vriend Peter opgelost die met zijn bus kwam aan gescheurd om ons met alle bepakking op te halen op schiphol.

1s.jpg 2s.jpg

3s.jpg 4s.jpg

5s.jpg 6s.jpg

7s.JPG

8s.JPG

9s.JPG 10s.JPG

11s.JPG 

12s.jpg

13s.jpg

 

Op naar de volgende reis

Grt Bert