Jongens..wat een wind de laatste tijd zeg! Ik denk dat velen onder ons hier problemen mee hebben gehad en met jeukende handen op de bank zaten te wachten op dat ene droge moment en de wind eindelijk eens zou afnemen. Ondanks de harde wind en vele harde regenbuien kon ik het gewoon niet laten om samen met Dennis er toch eens op uit te trekken. En wat kun je onder dit soort zware omstandigheden dan wel doen? Juist ja, werpen tussen de huizen op zoek naar snoek. Nu is het zeer zeker zo dat deze techniek in het algemeen altijd wel een snoekje oplevert, maar de omstandigheden maken het niet makkelijk om te vissen. De sloten zijn met het hoge en troebele water echt niet makkelijk te bevissen. Dennis en ik moesten ook aardig wat sloten aflopen om de snoek te vinden.

Toch op de eerste stek zag ik einde van de ochtend al een dikke snoek jagen, maar wat ik er ook aan hing deze vis weigerde mee te werken. En omdat de wind op deze stek ook behoorlijk hard is besluiten we het nog meer te gaan zoeken tussen de huizen. Maar wat we ook deden..nada, noppes, niets! We besluiten hierop einde van de middag toch maar weer terug te gaan naar de sloten waar die ochtend snoek aan het jagen was en deze stek grondig uit te vissen. Na zo’n 20 minuten vissen meldde er zich dan toch opeens uit het een snoekje niets op een kleine shad en dat op mijn nieuwe Okuma hengeltje.

1s.jpg

Na uren zoeken toch een snoekje

En alsof de duivel ermee speelt melden er zich zowaar in een rap tempo nog een exemplaat  in een andere deel van de sloten complex.

2s.jpg

In rap tempo de volgende

Ik blijf succes hebben met het kleine gele shadje en Dennis vangt al snel hierna een paar snoekjes op een Salmo Fatso in de kleur firetiger.

3s.jpg

De Salmo Fatso blijft een zeer goed aasje

We besluiten dan ondanks het feit dat het tegen 17:00 uur aanloopt toch nog even door te gaan en niet geheel zonder succes. We vangen in totaal 7 snoeken en missen er hier en daar nog eentje. Okay het formaat is niet echt noemenswaardig, maar vis is vis. En met deze lastige omstandigheden telt voor mij elke vis. Wat ook wel opvalt is dat veel snoekjes wonden hebben. Ik denk dat dit toch door aalscholvers wordt aangericht. In de buurt van het watertje heb ik wel eens tientallen van dit soort vogels gespot. 

4s.jpg

Een aantal snoekjes hebben dergelijke verwondingen

Alles snoeken gaan in ieder geval zonder verdere schade van onze kant terug in het water om door te kunnen groeien. Binnenkort zullen vele snoeken wel beginnen met paaien of misschien zijn sommige al begonnen.

Leve de lente!

Marcel de Ruyter