Het is mooi weer de afgelopen dagen geweest en dat merkten wij op het water ook echt wel. Aardige  temperaturen tussen de 12 en 16 graden, amper wind en een heerlijk voorjaarszonnetje. Na twee weekenden vissen op het Gooimeer kwamen wij erachter dat wij niet de enige waren die hier gebruik van wilden maken.

1s.jpg

Filevorming bij de trailerhelling in alle vroegte

Alle parkeervakken stonden werkelijk voller dan vol en dan betekent het meestal ook wel dat er goed gevangen wordt. Zou het? Kan het dan toch nog op het Gooimeer? Enkele jaren geleden werd er toch echt wel bar slecht gevangen en was het gewoon niet de moeite meer om hier naar toe te gaan. Zeker niet als je het op snoekbaars had gemunt. In het kader van ‘even een nieuwe boot uittesten’ gaan Bert en ik toch het Gooimeer aandoen. Zijdelings had ik toch wel verhalen gehoord dat er aardig vis gevangen werd. En dat werd snel bevestigd, want al op de eerste stek krijgen Bert en ik beet. Ik mis de mijne, maar Bert haakt een baars.

2s.jpg

Snelle start voor Bert

Omdat we daarna al geen aanbeten meer krijgen besluiten wij direct door te varen naar waar de meeste bootjes liggen. Een wijze keus, want al direct op de eerste drift hebben Bert en ik geregeld (bijna) double strikes. Oké het zijn niet de allergrootste exemplaren, maar hé..we krijgen beet!

3s.jpg

Ouderwetse double strikes

Over de hele dag krijgen wij beet en missen veel vis, wat veel zegt over het formaat. Toch komen er zo nu en dan ook betere exemplaren binnen die ruimschoots aan de maat zijn. En zowaar naast een paar mooie baarzen (en uiteraard hoe kan het ook anders) een snoek die wel een smakelijk hapje zag in mijn Culprit shadje die dood aan de steunhengel hing.

4s.jpg

Grandslam al vrij vroeg op de dag compleet

We vangen eigenlijk vis op diverse technieken, dus zowel een shadje, fireball of dropshot levert vis op. Ik zelf had veel succes met de fireball en dropshot.

5s.jpg

Bert ving zijn visjes geregeld op de shad

Vooral de grotere exemplaren gingen dan voor groter aas op de fireball. Voor de dropshot vielen meestal de kleinere exemplaren, maar dat mocht de pret niet drukken.

6s.jpg

De dropshot techniek werkte goed voor de kleinere vis

7s.jpg

Mjammie

We sluiten de dag af met een kleine 30 stuks, maar minstens zoveel aanbeten.

En omdat het toch een mooie dag was, besluit ik om samen met Dennis de volgende dag weer een poging te wagen. En dit keer is het misschien nog wel mooier weer. Evengoed begint de dag met veel aanbeten, maar die nemen overdag flink af. Mogelijk wordt dit door de hoge zon veroorzaakt, want einde van de middag krijgen we juist weer geregeld beet. Hierdoor vangen we minder als de dag ervoor, maar evengoed nog wel in de dubbele cijfers.

8s.jpg

Een nieuwe dag met nieuwe kansen

Ook dit keer weer toch de nodige baarzen. Geen echte kneiters, maar wel enkele mooie hoge dertigers.

9s.jpg

 

En dit keer was ik ook redelijk succesvol met één van mijn favoriete kunstaasjes. Een blade bait. Die van Strike-Pro blijft een topper!

10s.jpg

Blade baits worden zwaar onderschat

En ook nu weer opvallend dat de grotere exemplaren naar boven kwamen met de fireball.

11s.jpg

Fireball!!!

Een week later zijn Dennis en ik weer van de partij, want het wordt misschien nog wel mooier weer dan het weekend daarvoor. Het water is als een spiegel en er staat nagenoeg geen wind. Vandaag had de vis eigenlijk ook niet echt een voorkeur. Zowel natuurlijk als kunstaas werd soms snoeihard gegrepen Vooral Dennis was lekker bezig met zijn nieuwe “Ali” shadjes.

12s.jpg

Dennis was lekker bezig met zijn Ali shadjes

13s.jpg

Hap, slik, weg ..

Duidelijk is er een voorkeur voor felgekleurde shadjes. Het enige probleem van de shadjes van Dennis is de kwaliteit van de staart. Vrijwel na elke gevangen vis valt de staart eraf.

14s.jpg

De staart viel er soms spontaan af

Ach voor het bedrag voor een dergelijk zakje shadjes maakt het niet al teveel uit!

Een week later zijn we er weer. Het is nog altijd prachtig weer (misschien nog wel mooier). Maar ondanks de net gedraaide wind van ZW naar het Oosten toe en de aanwezige felle zon blijkt de snoekbaars er geen problemen mee te hebben en slaan ze soms snoeihard toe.

15s.jpg

Soms snoeiharde aanbeten

En ook nu weer vangen we enkele zeer mooie exemplaren van baarzen. De snoek blijft uit, maar we zien wel een mega exemplaar op het wijde water een klap op het water geven waarbij er een ongekend grote staart zichtbaar was. Slik!

16s.jpg

Ook nu weer baars

En vandaag vangen wij zowaar enkele mooie maatse vissen. Snoekbaarzen van half 50 tot 60 cm zitten er tussen.

17s.jpg

Af en toe flinke exemplaren

We weten het vol te houden tot 18:00 uur op het water, want we kunnen er maar geen genoeg van krijgen. Al met al vangen we meer dan 40 snoekbaarzen. Wat een prachtige dag! Zelfs tot in de laatste minuten blijven we vis vangen.

18s.jpg

Aan alle mooie dingen komt een einde

Het was weer mooi op het Gooimeer en dat ook nog eens met mooi weer!

Marcel de Ruyter