En dan is het inmiddels alweer 2019! Voor iedereen een mooi en gezond 2019 gewenst met uiteraard de nodige mooie vangsten. Sommige mensen doen het rond de feestdagen iets rustiger aan met vissen, maar voor mij persoonlijk is het al enige jaren bijna een traditie geworden om tussen kerst en oud en nieuw vrij af te nemen van het werk en de nodige zeeforel sessies in te lassen. Zeker gezien de aardige temperaturen die ik toen had zeker geen verkeerd plan is gebleken. Want ook dit jaar weer viel alles als een puzzel in elkaar en wist ik de nodige zeeforellen een “lure” te draaien.

1s.jpg 2s.jpg

Mooie zeeforellen van tijd tot tijd

Ik had erg veel succes met de nieuwe 3D Line Thru Stickle Blade van Savage Gear en dat is altijd leuk wanneer men weer een vangend aasje kan toevoegen tot het arsenaal. Okay de meeste zeeforellen waren niet erg groot, maar er zaten enkele mooie 50-ers tussen. Die grote forellen komen in het voorjaar wel weer.

3s.jpg

Veel succes op de Stickle Blade

Buiten het zeeforellen om toch ook een paar dood aas sessies gedaan ondanks het feit dat de kou nog niet echt z’n intrede heeft gedaan. Toch wist Dennis bijvoorbeeld een mooie snoekbaars te vangen van 76 cm op een horsmakreel en buiten wat snoekjes nog niet echt spectaculaire meldingen. Maar dat komt waarschijnlijk ook omdat Dennis en ik niet echt de populaire havens opzoeken. Doorgaans bieden wij de dode aasvissen gewoon onder een dobber aan in het midden van een vaart of kanaal en dit levert van tijd tot tijd z’n visjes ook wel op. Wij zitten liever niet op de geijkte stekken en ontvluchten zoveel mogelijk de hengeldruk. Vissen moet immers ontspanning blijven. Mogelijk gaan wij ook aankomend weekend eens een andere stek aandoen en zullen wij eens kijken of wij een werkelijke knoert naar boven kunnen toveren.

4s.jpg

Ook dikke snoekbaarzen zijn niet vies van een dode aasvis

Wij zijn breed met onze aaskeuze. Zo hebben wij (hors)makreel, voorn, sardines of grote spieringen in gebruik. Hierbij blijven de dikke sigaren van spieringen voor mij toch favoriet.

5s.jpg

Dit snoekje lustte wel een dikke spiering

Bij de eerstvolgende sessie zal ik toch eens een opgetuigde snoekbaarshengel uitleggen ook i.p.v. twee zwaardere montages gericht op snoek, want naar mijn mening zitten er wel vaker snoekbaarzen tussen die wij op de grotere dode aasvissen toch wel eens missen. Wellicht dat een kleinere spiering een snoekbaars wel weet te haken.

Op dit moment gaan wij dus gewoon door met onze winterse perikelen en sprokkelen wij onze visjes bij elkaar. Jullie hopelijk ook!

 

Tot snel dan maar weer!

Marcel de Ruyter