Op zondag 21 oktober 2018 stond er weer eens een clubdag op het programma. Dit keer gingen wij met een paar bootjes het gebied van Naarden e.o. aandoen op zoek naar snoek. Dennis en ik, Bert en Patrick, Ed en Jan en Pieter (zat alleen in de boot) waren allen rond 08:30 uur aanwezig en niet veel later konden wij beginnen.

1s.jpg

Dagje trollen door Naarden

Trollen is dan natuurlijk wel de makkelijkste manier, want zo kom je vanzelf de actieve snoeken tegen. En inderdaad al vrij snel kwamen Dennis en ik de eerste paar snoekjes tegen.

2s.jpg

Al snel volgen de eerste exemplaren

Ook dit keer werkten verschillende soorten kunstaas prima en was het vooral de Line-Thru Roach van Savage Gear die prima de snoek wist te verschalken. Dennis had een goedkoop SG plugje op de kop getikt die vrijwel direct vis ving.

Ook een Salmo Fatso op de ondiepere gedeelten werd gretig gepakt. Zelfs voor zeer kleine exemplaren blijkbaar geen moeite.

3s.jpg

Net zo groot als het aas

Als Bert en Patrick voor ons een lange poldersloot in varen klapt er zowaar een snoek finaal het water uit, maar mist het compleet. Wel mooi om te zien zo voor de boot. In deze sloot lag beduidend meer snoek, want hier kregen wij al snel 6 aanbeten en vingen er daarvan toch drie stuks. Door de vele aanwezig planten werkte een spinnerbait en/of PAKO lepel die enigszins verzwaard was prima.

4s.jpg

Dennis deed weer goede zaken met zijn spinnerbait

Toch wel opvallend dat een dergelijke spinnerbait slechts (twee) enkele haken heeft en toch blijft elke snoek prima hangen, zelf bij het trollen dus.

5s.jpg

De planten op de kop van de snoek zeggen  genoeg

Wat erg mooi is van poldersnoeken is dat ze zo lekker kunnen jumpen. Zowaar wist ik enkele acrobatische sprongen op de gevoelige I-Phone plaat te krijgen.

6s.jpg

Een echte polder jumper

De snoeken in deze omgeving zijn niet altijd bakken, maar je kunt er soms wel aardige aantallen vangen. Zo hadden Dennis en ik er aan de einde van de dag 13 stuks en 1 baars.

7s.jpg

De snoekjes zijn niet erg groot, maar wel erg leuk om te vangen natuurlijk

Bert en Patrick hadden er 14 stuks en 3 baarzen. Ook Pieter, Jan en Ed hebben de nodige visjes gevangen. Tegen 17:00 uur hielden wij het voor gezien en namen de aanbeten flink af.

8s.jpg

Iedereen vangt zijn deel.

Het was een leuke en gezellige dag!

 

Marcel de Ruyter