Er was binnen de club een wens om weer eens een dag in Naarden Vesting, of beter op het water aldaar door te brengen omdat de eerste keer dat we daar gevist hadden het goed bevallen was. Mooie omgeving en heerlijke slootjes om door te varen al kan je wat last hebben van roeikano’s omdat er zodra het weer goed is men ook met deze vaartuigen graag gaan trainen. Dennis had de boel aan geslingerd en zo werd er afgesproken om tegen 08:30 te verzamelen bij de helling en toen ik daar aankwam stonden Ed en Jan hun boot gereed te maken, stond Patrick op mij te wachten en lag Dennis met Marcel al in de plomp.

Na vlot traileren al rap de hengels uit en al trollend richting de veel belovende stekken die wij gekozen hadden naar aanleiding van een vangst een paar weken geleden. Het weer werkte in elk geval prima mee met een stralend zonnetje en zo goed als een windstille dag dus de trekvaart opgezocht en daar trollend met ondiep lopend kunstaas aan de slag. Al snel was de eerste snoek de klos al had ik mijn twijfels of het nou een haring of toch snoek was maar na proeven van het water moest het snoekje zijn. Nu eens wij, dan eens het bootje bij ons, zo om en om werden er de nodige snoekjes gevangen waarbij het formaat toch wel onder de maat bleef. Soms moesten we even plaats maken voor een kano of zelfs even wachten op een kano als het even druk werd maar iedereen was aan het genieten van het mooie weer dus het hoort erbij.

Zo halverwege de dag had iedereen zijn visje wel gevangen waarbij er ook een paar baarzen de verleiding niet konden weerstaan. Terug uit de vaart en op de vesting kwamen we Ed met Jan en Pieter ook weer tegen en iedereen had het prima naar de zin wat gezien de omstandigheden ook bijna niet anders kon en iedereen had al wat gevangen. Ons rondje over het wat diepere water van de vesting bracht geen vis in de boot en zag er nogal leeg uit op de dieptemeter dus bedachten we om de “karnemelksloot” af te vissen en bij de ingang kwamen we Dennis en Marcel weer tegen die hetzelfde plan hadden getrokken dus gezamenlijk werd de koers verlegd.

Ik had na een kilometer ofzo het idee om maar om te keren want het is ook werkelijk een sloot met veel plantengroei en vissen ging wel maar moeizaam. Een smal watertje waar ik eigenlijk geen heil in zag. Patrick wist te vertellen dat het verderop breder zou worden dus tufte we dapper door en het werd breder, veel breder zelfs en zonder al te veel planten. Op een gegeven moment waren we Dennis kwijt en die bleek achteraf op 1 plek zomaar 5 vissen te hebben gevangen. Wij pakte een baarzen en 2 snoekjes onderweg en helemaal aan het einde ook nog 1 snoek op het bredere water geen stootje. Op de terugweg hebben we het laatste stuk niet meer gevist en hebben de trekvaart nog een stuk uitgevist. Rond een uur of 16:30 bij de helling even bijgepraat en de vangsten doorgenomen.

Een hele mooie dag in het najaar, veel heel kleine snoek en een aantal baarzen. Onze grootste was 60cm Dennis had er 1 van ik dacht 72cm. Wie precies hoeveel gevangen heeft weet ik niet maar wij zaten op 14 snoekjes en 3 baarzen dus 17 totaal….

 

Het was een mooie dag op Naarden Vesting

Grt Bert