Nu de ergste hitte voorbij is kan er zo langzamerhand weer gedacht worden aan het vissen op snoek. De afgelopen periode leken ze wel van de aardbodem verdwenen en dat is maar goed ook, want een snoek vangen in 30+ graden is vragen om problemen en bovendien als je met UL materiaal staat te vissen op (snoek)baars dan zit je niet te wachten op een flinke groenjas. Afgelopen zondag sprak in met Marcel af om met weinig materiaal wat poldersloten in de buurt aan te doen. Om 8:15 uur stond Marcel al kant-en-klaar bij de trailerhelling, bootje erin en even later zaten we te vissen, trollend op poldersnoek. Hadden we maar eerst een bakkie gedaan, want het leek wel op werken, niet alleen omdat we binnen het kwartier al drie vissen en een misser konden noteren, maar ook omdat we onze handen vol hadden aan het ontwijken van andere recreanten in de smalle sloten. Tsja ... ieder z'n hobby zullen we maar zeggen.

3s.jpg

Prachtig plaatje ... oog voor de omgeving

De snoek lag al behoorlijk geconcentreerd rond de in overvloed aanwezige aasvis dus toen we na een goed uur trollen merkten dat de vangsten minder werden besloten we terug te varen en wat andere vaarten aan te doen, waarbij hier en daar nog een visje werd weggeplukt. Kunstaas deed het in alle vormen, maten en kleuren goed, maar eigenlijk zijn er voor dit soort tripjes waarbij waterdiepte nauwelijks varieert niet meer dan een vijftal strategisch gekozen aasjes nodig. Uiteraard sleep je zoals gewoonlijk toch weer die hele tacklebox mee :-), maar het gaat om het idee. Een Salmo Slider, een Salmo Fatso (evt. in duikende variant), een ratelplug bij ons onomstreden de Strike Pro Flap Jack, een wat zachter kunstaas bijv. de Line Thru Roach van Savage Gear (al dan niet in gemodificeerde variant) en voor de begroeide sloten een spinner of spinnerbait. Dit alles wordt gevist aan een baitcaster tot maximaal 50 gram en een 20/00 gevlochten lijn, dit vanwege de vele waterlelies waar de snoek zich nog wel eens in vastzwemt. Op de bredere stukken is er prima te trollen met 4 hengels, in die situatie is het handig om hengels van twee verschillende lengtes te hebben zodat je één aasje kort achter de boot kunt vissen en de andere op afstand.

9s.jpg

Een vijftal allround aasjes die het voor de snoek eigenlijk altijd doen.

7s.jpg

Het gemodificeerde Line Thru systeem in actie ... bedoeld om de inhakingskans en de levensduur van het kunstaas te vergroten

Zoals eerder aangegeven lag de vis nogal geconcentreerd, waar je de aasvis treft kunnen de rovers nooit ver weg zijn. Ik zeg bewust rovers, want ondanks dat deze stek bekend staat om zijn goede snoekbestand treffen we er ook regelmatig mooie grote baarzen aan die qua aanbeet en dril niet onderdoen voor hun grotere soortgenoten.

5s.jpg

Deze baars van 43cm stortte zich vol overgave op een spinnerbait

Vanwege de vele begroeiing koos ik voor het gebruik van een spinnerbait, een vergeten aasje dat in mijn geval voorzien is van twee flinke aan elkaar gekoppelde enkele haken en over de weerhaak beveiligd is met een stukje ventielslang. De combinatie is op grote afstand (10-15 meter) achter de boot te vissen in het schroefwater van de motor waardoor e.e.a. lekker tekeer gaat en ook nog eens vrij blijft van de nodige rotzooi.

1s.jpg 4s.jpg

Deze snoeken konden het lawaai van de passerende spinnerbait niet weerstaan

Zo vingen we eigenlijk overal onze visjes wel ... en daarin waren we niet de enige, ook elders werden er mooie snoeken boven water getoverd en dat viel ons gezien het enorm zonnige weer (nu niet het beste snoekweer) niet tegen.

6s.jpg

Via de app werden we  door Wim getrakteerd op deze dame van 111cm

Al met al weer een lekkere dag op pad geweest met alles bij elkaar 20 vissen en nog de nodige missers. Mooie stof om te bespreken op de BBQ ter gelegenheid van ons 20-jarig bestaan.

2s.jpg

Natuurlijk mag een herfstbokje niet ontbreken ter afsluiting van een dergelijke visdag

 

Tot de volgende keer,

 

Dennis Smit