Boem is ho

Het is alweer en tijd geleden dat ik een poging gedaan heb om op zeebaars te vissen want soms lukt het gewoon niet of vallen de stukjes niet in elkaar om erop uit te trekken. Is het goed weer moet je werken is het geen visweer dan ben je vrij, de wind waait te hard of de mist is te dicht en natuurlijk spelen familiezaken ook een rol. Gevist heb ik niet zo vaak de laatste tijd door bovengenoemde zaken en toen ik een kans zag om een weekend vrij te nemen heb ik Marcel geappt of hij ook zin had. Beetje overbodige vraag want Marcel heeft altijd zin maar soms kan ook hij niet. Gelukkig dit weekend wel en aangezien IJmuiden een drama is besloten we naar de Rozenburg landtong te rijden.

Niet  te vroeg omdat ik van uitslapen hou en omdat het tij toevallig rond de middag lag en omdat we door wilden vissen tot donker werd besloten een uur of 11 te vertrekken, lange broek en jas mee voor als het koeler wordt. Uurtje later aangekomen op de locatie werden we toch wel verrast door harde wind die er toch nog stond en ook nog eens uit de Noord hoek zodat we tegen de wind in moesten gooien. Heel even hebben we gedacht om om te draaien en naar Maassluis te rijden voor vissen met wind in de rug maar aangezien dat we niet ver hoeven te gooien en de grote kans dat we hier zeebaars gaan aantreffen liet ons de boel optuigen en na een bakkie met appeltaart ging het eerste kunstaas te water.

2s.jpg

Het duurde niet eens lang voor de hengel van Marcel krom getrokken werd en de eerste zeebaars binnen kwam dus de nul was al snel van de baan. Niet veel later kreeg Marcel weer beet op bijna dezelfde plek en nummer twee kwam zijn voeten opzoeken. Gewoon met een shad op diepte terwijl ik nog met een lepel in het oppervlak aan het vissen was. Uiteraard ook gewisseld maar dat mocht nog even niet baten. Toen het laag water was en de stroom eruit ging besloten we om maar de Fint op te zoeken en die waren talrijk thuis. Mega grote finten vingen we achter elkaar voor een uurtje of twee en toen waren we het wel weer zat maar het is wel fijn als je een stek heb waar je je uit kunt leven. De lange broek aangetrokken want de kuiten begonnen lekker rood te worden en te verbranden en de spullen in de auto gegooid  om de zeebaars weer op te zoeken.

1s.jpg

Terug op het zeebaars kantje weer begonnen met lepels en daar ving Marcel weer fint en had zoiets van “nee he niet weer” en knoopte een plug van 13 cm aan de lijn waarop ook al snel een aanbeet kwam en ja hoorrrr fint. Ik had meer geluk en ving een zeebaars op een shad welke ik de volgende worp weer verspeelde tussen de stenen en toen ook maar een lepel erop. Eigenlijk onverwachts een mooie boem en weer een zeebaarsje de klos. De stroom kwar in goed in en het gierde en kolkte van jewelste maar in dit geweld kon ik geen dikke boem triggeren waarna het kantje weer bevist werd. Ook gewisseld naar een geitenhaar jigkop met lange witte twister en diep gevist mijn eerste dikke boem. Ook meteen de ho, omdat ik aan het vissen was met 10/00 en de 25 grams DK met bijna dichte slip om de vis niet in de stroom te verliezen.

3s.jpg

De hengel als een hoepel en de vis strak drillen bracht een mooie zeebaars op de kant en een blije visser. Daar doe je het voor. Ook deze jig werd al snel verspeeld dus na opnieuw onderlijn knopen een mann’s shad erop kleur groen en boemmmm daar melde zich weer een mooie vis welke ook meteen de ho… kreeg en geen kans om tussen de stenen te verdwijnen. Na onthaken en de foto mocht ook deze vis weer zwemmen. Alle zeebaarzen zijn aan een ander aasje gevangen en allemaal op diepte dicht bij de bodem en daar is een verklaring voor want de zeebaars aast op krab in deze periode en die vinden ze nu eenmaal op de bodem. Langzaam ging het licht uit dus kwam er een einde aan onze visdag waarbij 6 zeebaarzen ons kwamen bekijken en zeker 30 finten met uitschieters van tegen de 50 cm. Mooie weer mooie drils en vooral veel boem en ho want die fint kan er ook wat van op de kleine pilkertjes met assist haak met veertjes.

4s.jpg

Mooie dag lange dag ook maar eindelijk weer boem is ho.

 

Grt Bert