Op zondag 27 mei zijn we met een groepje rebels wezen vissen aan de Waal. Inderdaad, aan de Waal, want dit keer geen boten. Er waren ook mensen die hun behoefte hebben geuit eens vanaf de kant vrij te gaan vissen en op welke dag doe je dit anders dan bij de opening van het roofvisseizoen?  Om 07:30 uur waren enkele Rebels al ter plaatse en na hun enigszins wegwijs te hebben gemaakt is het wachten op de andere groep, maar die komen pas later. En dus ook maar beginnen met vissen! Het duurde voor mij persoonlijk niet lang voordat ik de eerste snoekbaars te pakken had, want al op de tweede worp is het raak binnen één van de kribvakken. Niet groot, maar het is en blijft snoekbaars. Pieter die naast mij stond probeerde ik wegwijs te maken en ik hoop dat ik hem wat tips heb kunnen geven m.b.t. riviervisserij. In ieder geval vist hij nu met de juiste gevlochten lijnen :-)

1s.jpg

Negen stuks en veel aanbeten

En er volgen er voor mij velen, want na een tijdje deze krib vak te hebben uitgevist staat de teller op 9 en Dennis (die een aantal andere kribvakken is gaat uitvissen staat de teller op 10 stuks). Ook blijf ik aanbeten krijgen en geregeld mis ik deze, dus blijf lekker staan waar ik sta. Van koppel Ruud en Jan verneem ik de vangst van een kleine roofblei uit de kil die hier vlakbij stroomt en een snoekbaarsje voor Ruud.

2s.jpg

Roofbleitje voor Jan

De foto’s druppelen binnen via de app van Dennis, waaronder een paar mooie maatse snoekbaarzen voor Dennis.

3s.jpg

Mooie maatse snoekbaarzen

 Dennis kan het weer niet laten natuurlijk om de zogenaamde ‘Selfish’ foto in te sturen.

4s.jpg

Selfisch

Ed, John, Peter en Marco zitten iets verderop op het aangewezen strandje te witvissen. Wanneer wij rond lunchtijd hier even gezamenlijk verzamelen blijken de vangsten op witvis helaas niet echt top te zijn, maar al met al is iedereen tevreden en zit iedereen lekker te vissen. Jammer wel dat het net even iets minder was qua weer op dit moment en dat er zelfs wat regen aan zat te komen.

5s.jpg

Helaas geen strandweer op dit moment

Maar een goede (wit)visser is voorbereid op alles en al snel zien wij uit de achterbakken van auto’s grote paraplu’s komen.

6s.jpg

Op alles voorbereid die Peter

In de middag gaan Marco en Peter nog even kribhoppen op snoekbaars, maar daar heb ik verder weinig resultaten over vernomen. Indien jullie nog een gids zoeken voor tekst en uitleg ik hou mij zelf aanbevolen :-)

7s.jpg

Peter en Marco schakelen over naar snoekbaarzen

Dennis en ik plukken er nog een paar weg tussen een aantal kribben, maar de aanbeten namen wel af. Waarschijnlijk kwam dit weer eens door het oh zo veranderlijke weer van vandaag de dag. En wat doe je als je weinig vangt, juist ja, dan ga je commando kruipen.

8s.jpg

Peter voert zijn commando sluiptechnieken uit

Ik persoonlijk vang 12 snoekbaarzen en Dennis minstens zoveel en dus redelijk goede zaken. Witte shadjes deden het overigens erg goed bij mij.

9s.jpg

Wit deed het goed

Omdat het weer niet echt veel beter meer ging worden en er zelfs bliksem in de lucht zat besloten wij rond 16:30 uur er een einde aan te breien. Ondanks de laatste paar druppels hoop ik dat één ieder toch heeft genoten van deze dag.

 

Groeten,

Marcel de Ruyter