Op de clubavond zijn er de laatste tijd geluiden te horen dat we met de club te weinig samen vistochten ondernemen en is er weer motivatie ontstaan om vaker samen te gaan vissen. De eerste clubdag was al snel gezet en zou gevist worden op de Noorderplassen in Almere dus gewoon bij huis. Er werd nog wat met het diner geregeld zodat we samen de dag mooi konden afsluiten d.m.v. een etentje bij Haddock die voor ons weer een mooi menu samenstelde tegen gereduceerde prijs. Onze dank daarvoor.

Om 09:00 werd er afgesproken om te beginnen maar daar hoeven we ons niet aan te houden dus enigzins verspreid kwamen de boten aan op de plas op een enkeling na. Marco en Peter waren er al vroeg bij en die hadden last van een behoorlijke bui die naar beneden kwam en die ik hoorde toen ik wakker werd om 08:00. Ik heb me nog een keer omgedraaid terwijl mijn vrienden een nat pak kregen.

Net na 09:00 op de plas aangekomen even de motor warm gedraaid en een rondje gemaakt om de Baitrebels te begroeten en de pluggen te water gelaten voor een paar uur trollen waarbij ik al snel koos voor de ondiepe plassen bij de woonhuizen en ook Dennis met Jan koersten die kant op. De watertemperatuur was rond de 5 graden en er lag op de oevers zelfs nog ijs wat kruiend opgestapeld was. Dennis en Jan vingen daar 2 vissen en ik heb de locatie visloos verlaten op zoek naar nieuwe stekken.

1S.jpg

2S.jpg

Marcel en Ruud wilden door de sluis maar deze was dus weer eens buiten gebruik waardoor ze gedwongen werden om helemaal om te varen via het kasteel. Deze route was uiteindelijk niet eens zo slecht daar Marcel onderweg een 101 cm snoek kon landen en er nog een paar baarzen gevangen werden bij de andere sluis. Varend de wetering uit de hoge vaart op werd de plug nogmaals gegrepen door een snoek. Het weer was eigenlijk heel goed te noemen want na wat miezerige motregen klaarde het op en scheen de zon zelfs nog even.

4S.jpg 

6S.jpg

Tijdens de visdag zagen we een hele donkere lucht aankomen vroeg in de middag en de indruk was dat er water uit de lucht zou vallen ook omdat de wind behoorlijk aantrok en zelfs dik in de 5 BF kwam volgens mij. Nu bleek dat het water toch nog wel erg koud was want door de wind werd het oppervlak gemengd met de onderlaag en de temperatuur van het water ging naar beneden tot 2.6 graden….en das koud. Tegen 16:00 werd er getrailerd en richting huis gereden want we hadden een afspraak bij Haddock.

3S.jpg

5S.jpg

Verzameld bij Haddock bleek toch maar weer hoe gezellig het kan zijn met een clubje want Ed was er inmiddels en een aantal dames kwamen ook mee om de culinaire kunsten van de keuken te verorberen. Sate of biefstuk met garnituren en natuurlijk bakken heerlijke knapperige friet kwamen op tafel en de gesprekken verstomde een moment. Na het eten nagetafeld en tegen 20:00 trok het spul huiswaarts.

 

Mooie dag manne...mooie dag

Bert Reinten