Op zondag 28 januari zijn wij met een gezellig groepje van 8 man een dagje wezen snoeken in de polders van Grootslag. Omstreeks 08:45 uur was iedereen gearriveerd op de eerste stek waar wij de dag zullen beginnen met koffie en koek.

1s.jpg

Gezellig groepje (Bert, Jan en Dennis staan niet op de afbeelding)

Ter plaatse hebben wij een overzicht gedeeld met adressen waar potentiele visstekken te vinden zijn. Bij de afgesproken plek loopt een mooi vaartje en dus zal er eerst hier en in de directe omgeving worden gevist. Marco vangt hier vrijwel direct een snoekje, maar de foto van de vangst ontbreekt helaas. Maakt niet uit Marco, we geloven je wel! :-)

2s.jpg

Snelle start voor Marco op de 1e stek

 3s.jpg

Ruud aan het experimenteren met streamer en bombarda

Eigenlijk druppelen er via de groepsapp al snel meldingen binnen van gevangen snoeken. Danny en ik zagen tijdens het rijden naar de afgesproken plek een mooi watertje waar wij onze kansen zouden gaan wagen.

4s.jpg

Mooie stekken overal in de directe omgeving

Hier wist ik al snel 5 mooie exemplaren snoeken te vangen, waaronder zelfs drie snoeken met drie worpen op één en dezelfde stek. Mooie dikke volgevreten exemplaren en het lijkt er zelfs op dat de snoek al elkaar begint op te zoeken voor de paai. Zo vang je in sommige sloten niets en dan ineens tref je een sloot waar je zomaar meerdere exemplaren bij elkaar kan vangen. Maar goed, dat is snoeken!

5s.jpg

Volgevreten dames

In de ochtend is het weer zelfs goed te noemen, waarbij de thermometer makkelijk de 11 graden aantikt. En dat eind januari! Alleen begint de wind aardig aan te trekken einde van de ochtend en dat maakt het vissen toch iets lastiger hier en daar. Maar goed snoekweer is het zondermeer. Rond 12:30 uur zouden wij elkaar volgens afspraak weer treffen op de eerste afgesproken plek waar wij ter plaatse met kookstelletje hot dogs zouden klaarmaken. Dat viel bij iedereen in de smaak, want alles ging op.

6s.jpg

De kok in actie

Onder het genot van een hot dog en zelfs een glaasje Berenburger werden de vangsten met elkaar gedeeld. Bijna iedereen heeft wel een snoekje weten te vangen, maar duidelijk was wel dat het erg wisselend was. Dennis had voor einde van de ochtend zowaar toch nog een mooi exemplaar snoek van 98 cm gevangen op een cadeau gekregen Real Eel. Geen dank Dennis! ;-)

7s.jpg

98 cm op de Albino Real Eel

Na alle lekkere versnaperingen gaan wij met z’n allen weer met volle maag en goede moed op pad en kiezen wij voor een ander deel van de polder. In de omgeving van Andijk weet Danny toch zijn eerste snoekje te vangen, want in de ochtend was er nog niets voor hem weggelegd.

8s.jpg

Klein, maar het is er wel degelijk één, mooie stropdas Danny

In het algemeen zijn de snoeken niet erg groot, maar dat hoeft het plezier er niet minder om te maken. Ook Andre die ons vandaag is komen vergezellen vangt een paar snoekjes.

9s.jpg

Ook Andre wist zijn deel te vangen

Ik zelf had in de ochtend goede zaken gedaan met de Salmo Fatso. Ook na de lunch kreeg ik nog een volger, maar zag verder toch niet veel meer.

10s.jpg

Ik deed zelf goede zaken met de Fatso van Salmo

Eigenlijk werd er in de ochtend de meeste snoeken gevangen er viel het in de middag erg tegen. Wellicht kwam dit ook wel door de sterke weersverandering, want de luchtdruk werd aanzienlijk lager en de wind ging nog harder waaien. Toch wisten o.a. Danny en Dennis toch nog een snoekje te vangen.

11s.jpg

Snoekje na de lunch

 12s.jpg

#2 voor Danny

Geen monsters, maar wel hartstikke leuk toch? Al met al hebben wij gezamenlijk toch zeker 15 snoeken gevangen en omdat wij met z’n allen erg honger hebben natuurlijk eten wij gezamenlijk een frietje en wat andere snacks bij de Mini-Snackbar in Bovenkarspel. En de patat mocht erg smaken daar, want deze werd vers gesneden uit aardappels.

13s.jpg

Mini snackbar in Bovenkarspel

Hopelijk heeft één ieder zich vermaakt op deze dag en is het voor herhaling vatbaar, want ik heb mij uitstekend vermaakt en kom zeker nog wel een keer terug. Wat een mooie polders zeg! 11 maart gaan we vissen op de Noorderplassen, eens kijken wat dit gaat opleveren!

 

Groeten,

Marcel de Ruyter