Doordat  de roofviswedstrijd in Groningen  niet doorging, hadden we besloten om maar zelf iets te ondernemen er werd besloten om naar de Noorderplassen te gaan. Bert had wat leuke prijsjes gehaald bij Hengelsport De Snoekbaars een prijs voor de grootste snoek, snoekbaars en baars een leuke geste, ook had hij een taart meegenomen om de dag maar goed te beginnen. Dus om kart over acht stonden we bij de trailerhelling ons lijf vol te stouwen met gebak we konden het niet eens op.

 

 

Bijna was ons uitje in het water gevallen, toen John en ik op de Hoge ring reden zei John daar komt Bert ook aan die reed namelijk beneden ons op weg naar boven maar toen wij al enige tijd bij de helling stonden en de boot al te water hadden gelaten, het is trouwens een prachtige nieuwe helling met een grote parkeerplaats deze is voor de ophaalbrug gemaakt kosten nog moeite gespaard perfect dit even tussen door, heb ik Bert gebeld waar hij bleef hij stond met panne een klapband van zijn trailer en om dat hij van de weg af moest en met een kapotte band moest doorrijden begaf zijn lager het ook nog, maar Bert zoals hij is, zei ik kom er aan ik heb de band gewisseld en kom langzaam rijdend naar jullie toe zo gezegd zo gedaan.
     
Volgens de berichten werd het een mooie dag in de namiddag kwam er regen inderdaad klopte dat, we hebben de hele dag stralend stalend weer gehad met een lekkere kabbel voortreffelijk weer. We kwamen elkaar regelmatig tegen of gingen op elkaar aan om de laatste wapenfeiten met elkaar te delen, er werd aardig gevangen geen snoekbaars maar wel snoek en baars. Het water was nog wel vergeven van de planten dat was erg irritant maar het was niet anders.

Er was toch nog iets in het water gevallen namelijk Peter Huizinga die zat bij Marco in de boot in de punt met zijn stoeltje maar om zijn benen te strekken had hij het stoeltje op de punt gezet op een gegeven moment gaf Marco gas in zijn achteruit en Peter ging achterover met stoel en al te water zo is het volgens mij gegaan Marco belde me en vertelde het verhaal helaas kon ik het niet goed volgen hij vertelde ook nog dat zijn kleren niet snel opdroogden en dat ze om half drie gingen stoppen. Daan ging er ook af die moest naar een verjaardag op weg naar de helling kwamen we Ruud en Pieter tegen die gingen slepend richting Haddock waar ze 's morgens ook vandaan zijn gegaan. We kwamen Bert en Frank nog tegen die hadden nog een thermosfles met warme knakworsten die moesten even pikaan gemaakt worden er kwam geen end aan ik denk dat Frank er wel vier blikken had in gepropt.

Al met al weer een heerlijke dag ik hoop dat de narigheid die een paar van onze Rebels hebben meegemaakt snel vergeten zijn en terug denken aan de gezelligheid van zo’n dag. John Wijnands was de kampioen hij ving een snoek van zes en tachtig centimeter hij ging met een tas naar huis compleet met drie grote boxen de andere prijzen zijn voor de volgende keer.

 

Ed Kowski