Wij, Marcel, Ruud en ik vonden het weer eens tijd om op zeebaars te gaan vissen in de Waterweg en besloten om weer op de landtong van Rozenburg te beginnen. Lekker laat van huis dus na de file en lang doorvissen zodat we naar huis ook geen file zouden hebben. Het weer was mooi in Almere maar naarmate we richting Waterweg kwamen werd het slechter. Aangekomen op de plek regende het dus een beetje maar het was niet koud en er stond weinig wind dus de shads vlogen al snel richting zee.

Helaas konden we na een 2 uur gooien nog geen vis bewonderen dus werden de kribben opgezocht die al eerder goed resultaat hadden geleverd. Ook hier was geen zeebaars thuis maar op een gegeven moment ving ik een grote Fint op de shad en aangezien Marcel en Ruud zich daarop hadden gericht riep ik ze naar de stek en trok verder. Helaas nog steeds geen zeebaars maar de Fint deed het wel dus ook ik achter de Fint aan. Voor Ruud was dit een nieuwe soort en voor Marcel en mij een record formaat Fint dus niets mis mee. Tegen de schemer toch maar weer naar de kop met afgaand water en het gierde van de stroom wat meestal wel goed is. De eerste aanbeet kwam redelijk snel en een mooie zeebaars was het resultaat. Hehe was ook wel tijd. Er draaide ook steeds vis onder de kant en ons vermoeden was Harder en toen ik mijn shad binnen draaide haakte ik er ook 1 in zijn rug. Jeeee wat een dril was dat maar toch gevangen en Ja een nieuwe soort voor mij ook. Tegen het donker worden kreeg ik weer een aanbeet in de volle stroom en ik moest alle zeilen bijzetten de vis tegen te houden en het voelde goed. Na een mooie dril kwam er een dikke zeebaars naar boven van in de 70 en deze was tevens mijn grootste zeebaars tot nu toe.

Ook Marcel wist op het einde nog een zeebaars te vangen en hield zijn reputatie hoog. Helaas voor Ruud nog geen zeebaars maar die gaat er zeker komen. Een hele goeie dag dus met nieuwe soorten en records gebroken.

 

Bert