SUPER SUNDAY

Zondag 17 november 2013 organiseerde Haddock Watersport en Hengelsport De Snoekbaars wederom een heerlijke visdag op het Weerwater. De weergoden waren ons gunstig gestemd, geen wind en geen regen en de vis was redelijk los, er werd al snel na de start snoek gemeld. Er deden 24 fanatieke maar sportieve sportvissers mee, om half acht gingen de eerste boten te water die werden afgeladen met hengels koffers en tassen en niet te vergeten bevroren makrelen van een halve meter om mee te azen en te vissen, later kwamen we ze drijvend tegen die gingen niet naar beneden omdat ze bevroren waren. De sfeer was goed overal stonden groepjes vissers te praten en te lachen en binnen in de kantine heerste ook een prettige stemming en de heerlijke geur van koffie kwam je al tegemoet als je binnen kwam.

 

Om negen uur klonk het startsein, ik had BERT gevraagd om het startsein te geven dus die haalde zijn koperen toeter te voorschijn maar wat hij ook deed er kwam geen geluid uit dus de koperen scheepsbel van de bar gepakt en zo het startsein gegeven. Na alle attributen van de inschrijving op geborgen te hebben gingen John en ik ook het water op daar kwamen we in de haven nog een boot tegen met pech de motor deed het niet ik riep als hij het niet doet dan sleep ik je het weerwater op, na een half uurtje kreeg ik een belletje of ik ze een sleepie wilde geven. Ze wilden toch vissen ik kom eraan we zaten wel aan de andere kant van het water maar ja ze hadden zo lang gewacht dat kon er ook nog wel bij, toen we bij de boot waren was de stuurman nog steeds aan het proberen en ineens liep de motor, met een blauwe rookpluim  achter zich gingen ze blij het water op wij waren ook gelukkig. Zullen de motor wel verzopen hebben waren onze gedachten dat klopte ook wel want de rest van de dag zagen we ze lekker trollen.

 

Naar mate de dag vorderde zagen we om een uur of twaalf de stoomboot niet uit Spanje maar bij Haddock vandaan komen met heerlijke hete erwtensoep en div. drankjes gratis aangeboden door Haddock Watersport. Een fijne dag gaat altijd erg snel om drie uur was het einde van de gezellige dag en werden de boten weer op de trailers gezet en de spullen weer in de auto’s geladen en gingen we richting de prijsuitreiking, we kregen de kleine zaal tot onze beschikking, daar werd de beker voor de grootste baars aan Manus ten Bruggencate overhandigd deze keer was de baars niet zo groot 31,5 cm. De beker voor de grootste snoek 91 cm. ging naar Ed Gunzel gevangen aan een eel van SavageGear.

 

 

De schitterende prijzen zijn beschikbaar gesteld door Hengelsport de Snoekbaars en werden verloot op nummer van deelname, een G-Loomis verticaal hengel t.w.v. € 340.- ging naar Pieter v/d Molen een ABU Garcia € 129.- helaas naam vergeten een waterdichte koffer van Plano € 50.- naar Harrie van Oorschot en nog een tiental prijzen van klossen dyneema tot aan pluggen met vangstgarantie.

 

 

 

Na het uitspreken van een dankwoord aan de sponsoren Haddock Watersport, Hengelsport de Snoekbaars, de mannen van de snertboot en aan Wieteke die alle flyers, deelnemerskaarten en snertbonnen heeft gemaakt keerde iedereen huiswaarts.

 

 

Ed Kowski