Op de clubavond van 28 november werd er door Ed kenbaar gemaakt dat er interesse zou zijn om een baarswedstrijd te organiseren in de haven van Haddock te Almere. De haven zou barstensvol zitten met baars en witvis en dan is er uiteraard ook kans op een flinke snoek. Volgens mij had iedereen hier wel oren naar en dus zo gezegd, zo gedaan.

Ed heeft dit weten te realiseren met Haddock en zodoende waren we in grote getallen op zondag 29 december op komen draven om de haven onveilig te maken. Bert en ik kwamen rond 09:00 uur aan bij Haddock en we konden het niet laten om alvast even een paar proefworpen te maken. Binnen enkele luttele minuten plukten Bert en ik al enkele kleine baarzen weg tussen de aanlegsteigers op onze kleine shadjes. Dat onze kleine shadjes later nog ‘te groot’ bleken te zijn voor de aanwezig baars was duidelijk. Na de koffie binnen bij Haddock gingen de meesten direct rechtstreeks de grote centrale steigers op en aangezien niemand naar de overzijde ging ben ik daar maar gaan staan. Dit met het idee in mijn achterhoofd dat de vissen massaal vluchten naar de overzijde zodra de menigte de steigers zouden betreden. Ik vond een mooi plekje met een enkele steiger die tussen twee grote boten inliep en daaronder zag ik grote scholen kleine baars zich verschuilen.

   

 

Ondanks het feit dat de baarzen niet al te groot waren begon ik toch te vissen met een shadje en dan wel in de vorm van een roze gekleurde tube lure van Northland op een licht loodkopje van 2 gram. Elke keer als ik het aasje liet zakken naar de bodem tegen de boot aan vochten er soms meerdere baarzen tegelijk om mijn aasje op te peuzelen. Binnen 2,5 uur vissen zat ik op 45 stuks en had ik er minstens zoveel verspeeld. Maar goed..ondanks het mooie weer was het toch aardig fris en dus gingen we met z’n allen rond 12:00 uur richting Haddock om op te warmen onder het genot van een lekker warm drankje en een broodje bal, kroket of frikandel. Zo..daar knapt een mens van op! Tijdens de lunch bleek al snel dat de wormen vissers goede zaken deden en dat Bert een mooi dikke haven snoek heeft weten te vangen. Prachtige sport natuurlijk op een licht hengeltje.

 

Rond 13:15 uur gingen we weer op pad tot 15:00 uur. Mijn stek van de ochtend leverde weliswaar baars op, maar tot 23 cm en dus besloot ik de laatste twee uur andere stekken uit te proberen. Dit resulteerde voor mij in een snoekje, nog 9 stuks baarzen, een kolblei en een dikke voorn. Tijdens het middagdeel werd er beduidend minder vis gevangen. Om 15:00 uur was het einde wedstrijd en zaten we met z’n allen lekker binnen bij Haddock alvast warm te praten over Denemarken. Onder het genot van een heerlijk dubbel bock biertje was het afwachten tot de prijsuitreiking die zoals gewoonlijk weer op perfecte wijze werd gehouden door Ed “himself”. Enfin..had je niet meer dan 100 baarzen en was je baars niet groter dan 33 cm dan kwam je ook niet in de eerste drie voor, maar dat maakt ook niets uit, want het was een top dag!!! Mooi weer, lekkere hapjes en drankjes, gezamenlijk een kleine 1000 gevangen baarzen en sinds lange tijd niet meer zooooveeeelll aanbeten gehad. Een heerlijk dagje pielen tusen de palen als ik mag zeggen.

 

  

En als het aan mij ligt, vraagt dit om een vervolg!!!

 

Vriendelijke visgroeten,

Marcel de Ruyter