Op de clubavond van 28 november werd er door Ed kenbaar gemaakt dat er interesse zou zijn om een baarswedstrijd te organiseren in de haven van Haddock te Almere. De haven zou barstensvol zitten met baars en witvis en dan is er uiteraard ook kans op een flinke snoek. Volgens mij had iedereen hier wel oren naar en dus zo gezegd, zo gedaan.

Ed heeft dit weten te realiseren met Haddock en zodoende waren we in grote getallen op zondag 29 december op komen draven om de haven onveilig te maken. Bert en ik kwamen rond 09:00 uur aan bij Haddock en we konden het niet laten om alvast even een paar proefworpen te maken. Binnen enkele luttele minuten plukten Bert en ik al enkele kleine baarzen weg tussen de aanlegsteigers op onze kleine shadjes. Dat onze kleine shadjes later nog ‘te groot’ bleken te zijn voor de aanwezig baars was duidelijk. Na de koffie binnen bij Haddock gingen de meesten direct rechtstreeks de grote centrale steigers op en aangezien niemand naar de overzijde ging ben ik daar maar gaan staan. Dit met het idee in mijn achterhoofd dat de vissen massaal vluchten naar de overzijde zodra de menigte de steigers zouden betreden. Ik vond een mooi plekje met een enkele steiger die tussen twee grote boten inliep en daaronder zag ik grote scholen kleine baars zich verschuilen.

   

 

SUPER SUNDAY

Zondag 17 november 2013 organiseerde Haddock Watersport en Hengelsport De Snoekbaars wederom een heerlijke visdag op het Weerwater. De weergoden waren ons gunstig gestemd, geen wind en geen regen en de vis was redelijk los, er werd al snel na de start snoek gemeld. Er deden 24 fanatieke maar sportieve sportvissers mee, om half acht gingen de eerste boten te water die werden afgeladen met hengels koffers en tassen en niet te vergeten bevroren makrelen van een halve meter om mee te azen en te vissen, later kwamen we ze drijvend tegen die gingen niet naar beneden omdat ze bevroren waren. De sfeer was goed overal stonden groepjes vissers te praten en te lachen en binnen in de kantine heerste ook een prettige stemming en de heerlijke geur van koffie kwam je al tegemoet als je binnen kwam.

 

Doordat  de roofviswedstrijd in Groningen  niet doorging, hadden we besloten om maar zelf iets te ondernemen er werd besloten om naar de Noorderplassen te gaan. Bert had wat leuke prijsjes gehaald bij Hengelsport De Snoekbaars een prijs voor de grootste snoek, snoekbaars en baars een leuke geste, ook had hij een taart meegenomen om de dag maar goed te beginnen. Dus om kart over acht stonden we bij de trailerhelling ons lijf vol te stouwen met gebak we konden het niet eens op.

 

Wij, Marcel, Ruud en ik vonden het weer eens tijd om op zeebaars te gaan vissen in de Waterweg en besloten om weer op de landtong van Rozenburg te beginnen. Lekker laat van huis dus na de file en lang doorvissen zodat we naar huis ook geen file zouden hebben. Het weer was mooi in Almere maar naarmate we richting Waterweg kwamen werd het slechter. Aangekomen op de plek regende het dus een beetje maar het was niet koud en er stond weinig wind dus de shads vlogen al snel richting zee.