1S.jpg

Lees het hele artikel Oud & Nieuw

dat vissen niet alleen een sport is voor kerels bewijst Jessica Groenewoud maar weer eens, met een aantal knappe vangsten deze maand kon de titel haar niet meer ontgaan. Jessica, welkom bij de Baitrebels, als je er maar geen gewoonte van gaat maken om de mannen eruit te vissen ;-)

10405362_10152870898366613_4448251977077405750_n.jpg

Op uitnodiging van Marcel ging ik op 16 oktober graag mee naar het Oostvoornse Meer. Voor mij een eerste bezoek en ik had ook nog nooit gevist op Bruine Forel. De weersvoorspelling was "overwegend droog" en wonder boven wonder klopte dat een keer ......

 

Happy Predator

Ergens halverwege september had ik besloten om op pad te gaan langs de Waal. Op zich niets nieuws, want er werd wel regelmatig een hengeltje uitgegooid, maar ditmaal werden er snode plannen gemaakt. Ik appte met mijn maatje Elmer of hij mee kon en de afspraak was gemaakt. In het app gesprek wat verder volgde maakte ik kenbaar dat ik een nieuw stukje wilde pakken van de Waal en al snel waren wij eruit via Google maps. Op deze zondag reden we rond 08:00 uur over de dijk richting stek en zowaar vonden wij de juiste locatie zonder problemen. Dit is nu vissen voor mij, nieuwe uitdagingen en niet weten wat de dag gaat brengen. Met slechts een rugzak op en een hengel in onze handen staken wij de uiterwaarden over en liepen richting rivier. Bij ons is elke vis welkom, maar vandaag hadden wij onze zinnen met name gezet op roofblei. Al toen wij bij de eerste krib aankwamen hoorden we de plonsen en staarten klappen van..jawel roofblei! Oké, stap één is gemaakt, we hebben ze gevonden. Nu nog vangen, want dat is bij roofblei een ander verhaal. Hoe meer ze jagen aan de oppervlakte, hoe moeilijk te vangen doorgaans. Het duurde dus ook zeker wel een anderhalf uur voordat de eerste roofblei zich melde bij mij aan een lepeltje. Op de tweede worp was het weer raak. Zo sta je met lege handen en zo heb je toch weer twee mooie roofbleien van rond de 50 cm gevangen.