1S.jpg

 

Alle denkbare roofvisdisciplines komen weer uitgebreid aan bod in het deze week verschenen Dé Roofvis magazine! Veel snoektips voor weekendvissers in het artikel van Robert-Paul Wolters. Een informatief stuk door Wilfred van Nunen, over hoe je in deze periode én in het vroege voorjaar de snoekbaars aan zijn lurven komt.

 

2S.jpg

 

Sophie Neitzel dobbert in de bellyboat voor én door de havens en hengelt naar wintersuccessen. Hoe je optimaal vist en warm blijft in zo’n bellyboat, daarover vertelt Willem Romeijn (van de VisTD) je alles. Mick Rijnhout schrijft over het kantvissen op grote baars, samen met coverboy Chris Chew is hij daarin niet bepaald onverdienstelijk. Michel Verlaak gaat samen met enkele oude cracks veensoppend op zoek naar poldersnoek.

 

3S.jpg

 

Alle vragen en antwoorden met betrekking tot het vliegvissen op zeeforel vat Jeroen Schoondergang samen in zijn rubriek Dé Vlieg. Én Marcel de Ruyter laat zien dat op ‘heavy metal’ niet alleen hardrockers los gaan, maar dat ook elke denkbare roofvissoort het kunstaas van staal kan waarderen. Grote snoek vangen kan voor iedereen zijn weggelegd, dat kan dus ook zonder luxe visboten en peperdure equipment. Roy Vanstreels doet dat bijvoorbeeld werpend en wadend… Dit is Dé Roofvis 124 in een notendop; in werkelijkheid 84 fullcolour pagina’s gevuld met alles wat een roofvisfanaat dient te weten!

 

4S.jpg

 

Nú verkrijgbaar in de winkel… Maar wil je voortaan alle interessante roofvisartikelen als eerste lezen, dan neem je beter een voordelig abonnement: klik hier!

 

 

1s.jpg

Flink wat roofvisnieuws in het zojuist verschenen magazine Dé Roofvis 126. In Haringvliet 2.0 gaat Marco Kraal uitgebreid in op de veranderingen waaraan dit immens populaire roofviswater onderhevig is. Heeft het kierbesluit veel negatieve gevolgen voor ons sportvissers of brengt het juiste nieuwe mogelijkheden?

 

2s.jpg

Nu is Wilfred van Nunen al niet zo’n heel grote thuisblijver als het over vissen gaat, sterker nog; in deze tijd van het jaar wordt hij zelfs nóg wat fanatieker. Het is voor hem de uitgelezen periode om terug te grijpen op crankbaits. Een ideaal aas om verschillende soorten roofvissen mee te verschalken.

 

3s.jpg

 

 

We gaan op visvakantie met de Vistechnische Dienst naar Bonaire. Tim, Willem én coverboy Pieter-Bas vangen bonefish, permits en doen de nodige interessante bijvangsten aan zowel de vlieg- als spinhengel. Het is weer een fantastisch, maar ook zeer leerzaam avontuur.

 

4s.jpg

 

 

 

Heb jij als bootvisser profijt of juist alleen maar een hoop getob van het ‘bijleggertje’? Voor veel vissers is het een kwestie van ‘baat het niet, dan schaadt het niet’. Kortom, hangt er wat aan dan is dat mooi meegenomen. Michael Stalenhoef heeft het vissen met een tweede hengel echter tot een ware sport verheven. Hoe? Dat lees je terug in zijn artikel.

 

5s.jpg

 

 

 

Deze tijd van het jaar geldt als de tijd voor de avontuurlijk ingestelde vliegvisser en daaronder mogen we vaste auteur Jeroen Schoondergang beslist scharen. In zijn rubriek Dé Vlieg gaat weer hij uitgebreid in op deze spectaculaire oppervlaktevisserij en doet ondertussen wat fraaie bindtips van de hand.

 

6s.jpg

 

 

De kersverse winnaar van de Predatortour Zweden, Sean Wit is voor wat betreft het snoekvissen werkelijk van alle markten thuis. In deze Dé Roofvis gaat hij dieper in op speedtrollen. Dus niet met een kilometertje of vijf per uur trollen, maar écht met hoge snelheid. Een snoek krijgt ‘nul’ bedenktijd!

 

7s.jpg

 

 

 

Marcel de Ruyter kijkt graag over de grenzen wanneer het over verschillende soorten vistechnieken gaat. Zo stuit hij vaak op zeer interessante disciplines die hij in eigen land niet heel vaak terugziet. Zoals het vissen met blade baits, oftewel bladpilkers. Iedereen heeft er wel eentje in zijn koffer zitten, maar hangt deze zelden aan de speld…

 

8s.jpg

 

 

 

De jacht naar zoute rovers kan weer worden ingezet en dan bedoelt Ties Ittmann vooral zijn grote ‘zoute’ favoriet zeebaars! Het decor voor die visserij vormt voor hem de Rotterdamse Europoort. Een avontuurlijke visserij die vooral bestaat uit veel waden, werpen én de momenten dat er uit het niets het kunstaas snoeihard aangevallen wordt!

 

 

9s.jpg

 

De gebroeders Bart en Frank Mylle hadden als roofvisfanaten nog een drietal prachtige roofvissoorten op hun bucketlist staan. Maar vissen als de Amur snoek, Taimen en Lenok forel zwemmen niet zomaar om de hoek. Een pilottrip naar Mongolië namens reisorganisatie Tight Lines kwam daarom als geroepen!

 

 

10s.jpg

 

Wilt u voortaan alle interessante roofvisartikelen als eerste lezen, neem dan nu zelf een voordelig abonnement: klik hier!