In de nieuwste editie van Dé Roofvis (nummer 132 - juni/juli) werd hij al aangekondigd in een paginavullende advertentie, de Sakura Roll Kicker 180s. Een 18 cm lange langzaam zinkende Jointed Lipless Swimbait met een gewicht van 78 gram. Sakura (onderdeel van Sert) heeft met de nieuwe Roll Kicker met name voor snoek een zeer attractieve swimbait uitgebracht, die bestaat uit 4 hardplastic ABS delen en een brede schoepstaart die de Roll Kicker een krachtige en rollende actie mee moeten geven. Omdat het een lipless swimbait betreft zal de Roll Kicker bij uitstek in de bovenste waterlagen en in de buurt van waterplanten goed tot zijn recht komen.

De distributie naar de Nederlandse retailers komt binnenkort op gang, maar wij wisten er alvast één te bemachtigen die we binnenkort natuurlijk uitvoerig aan een praktijktest zullen onderwerpen.

 

De Sakura Roll Kicker 180s wordt in eerste instantie in 6 kleuren op de markt gebracht, in 2020 komen daar nog een aantal kleuren bij. Van links naar rechts, Bronze Perch, Aurora Minnow, Joss Pro, Bronze Tiger, Pearl White en Alburno Spain Special. Voor deze review ontvingen wij de uitvoering Bronze Perch, de baars staat in de Nederlandse wateren hoog op het menu van de snoek, wij zijn dus erg content met deze kleur.

016 - Bronze Perch klein.jpg A06 - Aurora Minnow klein.jpg JPM  - Joss Pro Model klein.jpg

M06 - Mat Tiger klein.jpg P06 - Pearl White klein.jpg SSP - Alburno Spain Special klein.jpg

Wat direct opvalt bij het uitpakken van dit attractieve stuk kunstaas zijn het extra montage-oog onder de kop en de set ratels in de body van het kunstaas die zelfs de meest trage roofvissen moeten overhalen tot een aanbeet. Door het aanbrengen van een addiotioneel verkrijgbaar peer-gewicht in het extra oog kan het kunstaas op diverse dieptes worden aangeboden. Onverzwaard zal de Roll Kicker normaliter zo'n 1-1,5 meter diep lopen.

plomp klein.jpg

Peer-gewicht verkrijgbaar in 4-18 gram

De Roll Kickeer is een veelzijdig kunstaas dat zowel trollend als werpend goed tot zijn recht komt, hij kan snel worden binnengevist waardoor een mooie flankende actie ontstaat en de ratels onder water goed te horen zullen zijn. De Roll Kicker zal bij een spinstop langzaam zinken, roofvissen die het aas volgen zullen de vluchtende 'vis' niet kunnen weerstaan en toeslaan. Deze veelzijdigheid maakt dat je niet heel veel aasjes bij je hoeft te hebben als je op pad gaat.

Ik kan niet wachten om dit stukje kunstaas in de praktijk te testen, met de temperaturen van nu moeten we echter even een pas op de plaats maken en de snoek met rust laten, de verwachtingen zijn in ieder geval goed. We komen snel met wat actie-foto's.

 

Groeten,

Dennis Smit