Elke sportvisser schaft vandaag de dag wel iets aan via het internet en zeker bepaalde zaken die in Nederland moeilijk of niet te verkrijgen zijn maken het erg interessant om te bestellen. Nu weet elke sportvisser inmiddels ook zijn weg te vinden op sites zoals, Ebay, Wish en Aliexpress en juist bij die laatste webshop liep ik tegen een tackle store aan genaamd Kingdom Fishing. Nu heb je Chinese kwaliteit en een betere Chinese kwaliteit en onder dat laatste kopje wil ik het kunstaas van Kingdom toch wel plaatsen. In hun webshop liep ik tegen jigheads aan met wel een hele speciale vorm en een losse Single Hook.

1.jpg

Kwaliteit van Kingdom

Hiermee creëer je niet alleen veel meer beweging, ook kom je er minder mee vast te zitten en is de keuze ook nog eens reuze waarmee je de haak gaat voorzien. Want ook al denk je direct aan een plastic worm of ander rubber aasje, wat dacht je van een dauw pier of dood visje?

2.jpg

De mogelijkheden zijn legio

Dit soort jigheads zijn erg geschikt om actief roofvis mee op te sporen zoals baars en snoekbaars. Je kunt ze lekker pitchen en je aasje goed laten bewegen zelfs op één plek net zoals een dropshot. Anders als veel vergelijkbare kopjes zit het bevestigingsoogje aan de voorzijde daar waar deze juist veelal in het midden zit. Een absolute pluspunt naar mijn mening, want op deze wijze wordt het kopje ook interessant om bijvoorbeeld werpend in te zetten op forel of roofblei.

3.jpg

Bewegelijk en interessant voor vele stijlen van vissen

Een doosje van drie kopjes kost je €3,18 - €3,56 afhankelijk van het gewicht.  Je krijgt altijd een rode, blauwe en witkleurig kopje, waarvan de witte variant licht geeft. Deze kan je extra laten oplichten door er een lampje bij te houden. De gewichten die verkrijgbaar zijn; 3,5, 5.5, 7.5 en 10,5 gram. Persoonlijk vis ik graag licht en dus zijn de kopjes t/m 7.5 gram erg interessant. De 10,5 gram zou wel eens een mooie fireball vervanger kunnen zijn op dieper water.

4.jpg

Ik ga ze dit voorjaar eens uitvoerig testen, want voor baars zal dit een absolute topper zijn. Je kunt ze vinden op Aliexpress of via www.kingdomfishing.com                                                                   

Marcel de Ruyter