Vorig jaar bij de meet & greet met Mads Grossel (The man himself) bij Hengelsport 2000 te Diemen had ik er al een glimp van mogen opvangen en daar is hij nu dan echt; De 3D Line-Thru Sandeel van Savage Gear. Dat deze mooi zou zijn had ik al verwacht, maar nu in mijn eigen handen ziet deze er nog beter uit. Wat een prachtige replica van een zandaal zeg!

1S.jpg

Ik koester nu al liefde voor de Line-Thru Sandeel

 

De Sandeel is er in drie gewichten en zes kleuren, maar ik beperk mij alleen tot de 12,5 cm versie in 19 gram, wat ik persoonlijk voor een zeeforel al een forse hap vind. Nu zullen (zee)forellen wel grotere prooien pakken, maar besef wel dat wij veelal in Nederland gericht vissen op zeeforel en zandaal is nu niet echt een standaard prooi in ons biotoop. In Denemarken kwamen wij wel zandalen tegen in de maag van zeeforellen zoals onderstaande foto aantoont. Vissen met de Sandeel op dit soort momenten kan alleen maar succesvol zijn aangezien ‘Match the Hatch’ hier vanzelfsprekend is.

2S.jpg

In Denemarken pakken ze soms alleen maar zandaal

Wij zullen de Sandeel de komende weken goed gaan testen en wel in de kleuren Black Ghost, Motor oil UV en Sandeel. Allen in 12,5 cm en 19 gram dus. Kleuren waar wij stuk voor stuk vertrouwen in hebben.

3S.jpg

Een prachtig stukje kunstaas voor de zoute rovers

Uiteraard zullen zeebaarzen dit stuk kunstaas ook niet schuwen en weet ik nu al dat die zeebaarzen echt de ‘Sjaak’ zullen zijn deze zomer :-)

4S.jpg

Net echt

Natuurlijk hoeft kunstaas niet altijd sprekend te lijken op de prooi, maar de actie is wel erg belangrijk. Bij de Sandeel is echt rekening gehouden met hoe deze zwemt en dat min of meer met de staart iets meer naar beneden en de kop iets meer omhoog. Het is niet voor niets dat wij daarom juist veel zeeforellen vangen op dit soort spinstoppen waarbij het kunstaas naar achteren glijdt.

5S.jpg

Zandalen zwemmen altijd een beetje laid back zeg maar :-)

Bekijk hieronder de video m.b.t. de Savage Gear 3D Lin-Thru Sandeel en zie met eigen ogen hoe levensecht deze 3D replica Sandeel zwemt.

Interesse in de 3d Sandeel, Hengelsport 2000 te Diemen heeft alle 6 kleuren in de 12,5 cm versies.

 

Marcel de Ruyter