Zoals vorige keer al beschreven is het niet zo dat ik specifiek over Savage Gear producten wil schrijven, maar liggen zij op het moment gewoon mijlen ver voor als het gaat over innovatief en goed werkend kunstaas. Wederom komt Savage Gear met een pracht product op de markt en ditmaal met de 3D Rad. Of dit met een “T” aan het einde moet weet ik niet, want het lijkt erop dat deze zwemmende rat imitatie toch echt met een “D” zal worden gelanceerd.

 1.jpg

Nu ben ik zelf niet een groot voorstander van dit soort kunstaas, want naar mijn mening ziet een snoek in alles wat goed zwemt en beweegt wel een degelijke prooi, maar wellicht in helder water (?) Misschien niet een heel nieuw idee, aangezien Spro bijna twee jaar gelden al kwam met een dergelijk product, maar als wij het hebben over actie en “bijna” echt dan verbleekt de rat imitatie van Spro toch echt wel. Sterker nog, de rat imitatie van Spro doet meer denken aan een gewone plug in de vorm van een rat en deze had met een andere afwerking van alles kunnen voorstellen. Bij het zien van de eerste beelden op Youtube was ik toch wel verbaasd over de prachtige werking van de 3D Rad en de ver gelijkenis van een echte rat. Geloof je het niet? Zien is geloven!

Het eerste wat ik dacht na het zien van deze beelden was; “zeg maar dag met je ratje Spro!

Savage Gear staat overigens niet stil en komt binnenkort ook al met de Suicide Duck. Een imitatie van een klein zwemmend eendje waar je zelf ook wel in zou willen bijten. De Savage Gear 3D Rad zal op korte termijn in ieder geval worden gelanceerd en zal te verkrijgen zijn bij Hengelsport 2000 te Diemen. Tot de volgende blikvangers!

Marcel de Ruyter